twitterfacebook
News
study@insted.com
+33(0)450530366

Insted tipsar!

Insted samarbetar med några transferbolag i Chamonix som erbjuder våra studenter rabatt. Vi rekommenderar främst Mountain Dropoffs och Cham-Van. Säg att du är Insted student vid bokningstillfället.

Resa till din studieort

Här finner du information om hur du lättast kan ta dig till din studieort!

Chamonix

Geneve-Cointrin är den närmaste internationella flygplatsen och de flesta av våra studenter flyger hit och tar sig vidare med delad transfer till Chamonix.

 

Från Geneve flygplats rekommenderar vi att du förbokar en transfer från flygplatsen till Chamonix. Det finns många privata transferbolag som du kan boka en delad transfer från 25 till 40 € enkel väg. Då möter chauförren dig vid ankomsthallen och tar dig direkt till din boende adress. Du kan också välja att boka plats på en buss som går efter en fast tidtabell dagligen mellan Geneve flygplats och Chamonix tågstation. En enkelbiljett kostar kring 32 € och restiden beräknas till två timmar. Besök SAT Mont Blanc hemsida för avgångstabell. Du kan också ringa +33 (0)4 50 78 05 33 för mer information.


Till Chamonix kan man också åka tåg. SNCF är det franska tågbolaget, besök deras hemsida för tidtabell och bokning.

Biarritz

Flyg avgår dagligen till Biarritz från en rad olika flygplatser i Europa. Du kan också flyga till Bordeaux och sedan ta tåget till Biarritz. Tågresan tar 1,5 timmar. Till Biarritz kan du också med fördel resa med tåg från Paris. Det avgår tåg dagligen och tidtabellen kan förändras under vissa delar av året. Besök SNCF för mer information om tidtabell, bokning och priser. 

San Sebastián

Det finns tre flygplatser i nära anslutning till San Sebastián: Fuenterrabía, Biarritz och Bilbao. Härifrån avgår bussar till San Sebastián. Vi erbjuder studenter transfers till rimliga priser. Kontakta oss för mer information.

 

Snabbtåg avgår dagligen mellan Paris och Madrid och stannar på fransk/spanska gränsen, i Hendaye/Irun, 19 km från San Sebastián. Restiden beräknas till drygt fem timmar. Besök franska SNCF för information om avgångstider, bokning och så vidare.


ALSA har busslinjer som servar Spanien och andra delar av Europa. Eurolines är ett annat bussbolag som också har busslinjer i en rad europeiska länder. 

Teneriffa

Till Teneriffa och Puerto de la Cruz kan du flyga reguljärt från Madrid, Barcelona, Bilbao, Malaga och Seville. Man kan också flyga direkt till Teneriffa från en rad olika städer i Europa. Det finns två flygplatser på ön. Den internationella flygplatsen, Reina Sofia, ligger på den södra delen av ön nära Playa de las Americas. Den andra flygplatsen, Los Rodeos, ligger nära La Laguna på den norra delen av Teneriffa. Bussar trafikerar regelbundet sträckan mellan flygplatserna och Puerto de la Cruz. Från Reina Sofia är restiden 90 minuter och från Los Rodeos 35 minuter. Kontakta oss om du vill boka en transfer från flygplatsen till Puerto de la Cruz.